Ford sætter strøm til familiefavoritterne S-MAX og Galaxy Hybrid

09-02-2021

Ford løfter sløret for de nye hybridvarianter af S-MAX og Galaxy, der lander med hybride drivlinjer og optimeret brændstoføkonomi uden at gå på kompromis med hverken rummeligheden eller komforten. Begge nye modeller kan bestilles nu.


Ny S-MAX Hybrid
Ford har gjort den nye S-MAX Hybrid (fuldhybrid) mere brændstoføkonomisk uden at give afkald på den rummelighed, fleksibilitet og de sportslige køreegenskaber, som S-MAX er kendt for.


Drivlinjen består af en 2,5-liters Atkinson-benzinmotor, en elmotor med startergenerator, et litiumionbatteri på 1,1 kWh samt den nyeste udgave af Fords power-split-gearkasse.


S-MAX Hybrid udleder op til 10 procent mindre CO2 end den tilsvarende EcoBlue-dieselvariant og giver derudover en køreoplevelse, der er mere komfortabel end nogensinde. Elektriciteten anvendes til enten at understøtte benzinmotorens brændstofeffektivitet eller til at give støjsvag og ren eldreven kørsel på kortere strækninger.


Den nye S-MAX Hybrid er udviklet til at passe ubesværet ind i det travle familieliv og skal ikke lades op via eksterne strømkilder. Opladning af batteriet sker nemlig automatisk via benzinmotoren og via regenerativ indsamling af energi ved nedbremsning eller under kørsel.


Ligesom sine forgængere blander S-MAX Hybrid et sportsligt design med fleksible og praktiske egenskaber. Sæderne kan nemt justeres, så de giver helt op til 2.200 liter bagagerumsplads bag første sæderække. Den maksimale anhængervægt lyder på 1.500 kg for varianten med 7 sæder og 1.700 kg for varianten med 5 sæder.



El uden kabler
S-MAX Hybrid går hverken på kompromis med rummeligheden eller fleksibiliteten. Uanset om man vælger 5 (standardudstyr) eller 7 sæder (ekstraudstyr), er S-MAX Hybrids litiumionbatteri med 60 celler placeret i bunden af karosseriet i en stødabsorberende og vandtæt kasse, som både beskytter batteriet og frigiver mest mulig plads indvendigt.


Batteriets placering gør det muligt at have ting i bagagerummet, der er næsten 1 meter i højden og over 1 meter i bredden. Selv med alle 7 sæder i brug rummer bagagerummet 285 liter.


Dertil giver S-MAX Hybrids avancerede drivlinje den mest raffinerede køreoplevelse nogensinde i en S-MAX. Bilens regenerative bremseteknologi fanger op til 90 procent af den energi, der normalt går tabt under bremsning, og anvender den til at oplade batteriet. Strømmen sendes til elmotoren, der selvstændigt kan drive forhjulene. Motoren kan også klare kortere strækninger på ren el.


Elmotoren arbejder sammen med benzinmotoren, der tilsammen yder 190 hk og giver en brændstoføkonomi fra 15,6 km/l og en CO2-udledning fra 146-147 g/km (WLTP). 0-100 km/t klares på 9,8 sekunder, mens en redesignet startergenerator sørger for at levere glidende skift mellem kørsel på benzin, ren el og en kombination af begge. Dertil betjenes gearkassen med en drejeknap.


Teknologier, der gør hver køretur til en leg
S-MAX Hybrid kommer med et væld af Fords nyeste førerassistanceteknologier, der gør hver køretur til en leg. 10” digitalt display i instrumenteringen giver overblik over kørselsmønster og brændstoføkonomi, mens teknologien Brake Coach hjælper med gradvis nedbremsning for at indsamle mest mulig opladningsenergi til batteriet.


Alle passagerer i S-MAX kan være online under kørsel via bilens indbyggede FordPass Connect-modem (standardudstyr). Modemet giver wi-fi til op til 10 enheder og gør det bl.a. nemmere at planlægge rejser med Live Traffic-opdateringer i navigationssystemet



FordPass Connect giver derudover fjernbetjente funktioner såsom (op)låsning af bildøre, overblik over bilens generelle status, lokalisering af bilen samt Fords Local Hazard Information, der advarer om eventuelle farer i nærområdet på vejen forude.


Komfortabel Titanium og sporty ST-Line
S-MAX Hybrid kommer i to udstyrsvarianter; den komfortable Titanium og den sportslige ST-Line. Begge kommer med et væld af standardudstyr.


S-MAX Hybrid Titanium koster fra 427.280 kr. Den er rigt udstyret som standard med bl.a.SYNC 3 med 8” touchskærm, navigation, DAB+ og Apple CarPlay, 17” alufælge, LED-kørelys og LED-baglygter, 2-zoners automatisk klimaanlæg, fartpilot med intelligent fartbegrænser, nøglefri adgang og start, vognbaneassistent, parkeringssensor for og bag, rat og gearknop i læder, opvarmet rat og forrude, opvarmede forsæder, elbetjente, opvarmede og foldbare sidespejle, 230V-udtag, forsæder i sportsdesign med lændestøtte, flyborde bag forsæder, elruder for og bag og automatisk nedblænding af fjernlys.


Standardudstyret i ST-Line-varianten tilbyder (udover Titanium-udstyr) 18” alufælge, sportslook med bl.a. Body Styling Kit med bagspoiler og sportsundervogn, mørktonede ruder, sæder i dellæder med Miko-ruskind og røde syninger, 10-vejs eljusterbare forsæder med memory-funktion til førersædet, perforeret læderrat med røde syninger samt røde syninger i døre, måtter og centerkonsol. Priserne på S-MAX Hybrid ST-Line starter fra 477.230 kr.


Ekstraudstyr – introtilbud på X-pakke
Af ekstraudstyr til S-MAX Hybrid tilbyder Ford bl.a. 3. sæderække til 18.740 kr. til begge udstyrsvarianter.


Ford tilbyder også en Businesspakke, der for blot 7.503 kr. oveni til begge udstyrsvarianter giver Pre-Collision Assist, semiautomatisk parkeringssystem og bakkamera.


Den omfattende X-pakke indeholder hele Businesspakken og derudover adaptiv fartpilot, håndfri elbagklap, adaptive LED-forlygter, frontkamera, Sony-audiosystem og Blind Spot Information System (BLIS) med Cross-Traffic Alert. Den tilbydes som et introtilbud til begge udstyrsvarianter af S-MAX Hybrid til blot 10.000 kr. (normalpris 46.480 kr.).


Ford Danmark forventer, at den mest populære variant af S-MAX Hybrid bliver Titanium-versionen med X-pakken.


Ny Galaxy Hybrid
For første gang tilbyder Ford også en fuldhybridvariant af Galaxy. Galaxy Hybrid har samme avancerede benzin-elektriske drivlinje på 190 hk som S-MAX Hybrid, der giver optimeret brændstoføkonomi og en endnu mere komfortabel køreoplevelse.


Den 7-sæders familiefavorit tilbydes i udstyrsvarianten Titanium med en brændstoføkonomi fra 15,4-15,6 km/l, en CO2-udledning fra 148-149 g/km og en acceleration fra 0-100 km/t på 10,0 sekunder.


Galaxy Hybrid giver ligesom S-MAX Hybrid ikke afkald på sine praktiske og rummelige egenskaber, da den rummer helt op til 2.339 liter bagagerumsplads bag første sæderække. Med alle 7 sæder i brug rummer den 300 liter.



Prisen på Galaxy Hybrid Titanium starter fra 501.440 kr. og tilbyder en perlerække af standardudstyr som SYNC 3 med 8” touchskærm, navigation, Apple CarPlay, DAB+ og 8 højtalere, 7 sæder med Easy Fold-funktion til 3. sæderække, nøglefri adgang og start, parkeringssensor for og bag, vognbaneassistent, skiltegenkendelse, 17” alufælge, LED-kørelys, LED-tågeforlygter med drejefunktion, automatisk nedblænding af fjernlys og regnsensor, rat og gearknop i læder, opvarmet rat og forrude, opvarmede forsæder, fartpilot med intelligent fartbegrænser, elbetjente, opvarmede og foldbare sidespejle, 230V-udtag, forsæder i sportsdesign og flyborde bag forsæder.


Af ekstraudstyr til Galaxy Hybrid tilbyder Ford også Businesspakken med Pre-Collision Assist, semiautomatisk parkeringssystem og bakkamera for 7.500 kr.


Ligesom med S-MAX Hybrid tilbydes også X-pakken, der ud over Businesspakken indeholder adaptiv fartpilot, håndfri elbagklap, adaptive LED-forlygter, frontkamera, Sony-audio og Blind Spot Information System med Cross-Traffic Alert. X-pakken til Galaxy Hybrid fås ligeledes til en intropris på bare 10.000 kr. (normalpris 46.050 kr.).


Både Ford S-MAX Hybrid og Ford Galaxy Hybrid kan bestilles hos din Ford-forhandler nu. De første biler forventes leveret til kunder i maj.


Find flere billeder, tech specs m.m. af S-MAX Hybrid og Galaxy Hybrid i Fords internationale pressekit.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn


Kontakt osSe flere nyhederLæs mere S-MAXLæs mere om Galaxy


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS