Gruer du også for indkøbsturen med børnene?

26-04-2019

Hvis der er noget, forældre frygter næsten lige så meget som at få børnene lagt, er det indkøbsturen med plagerier ved slikhylderne. Især barnets risiko for at komme til skade med en indkøbsvogn kan være bekymrende. 

Nu har Ford fundet en løsning på problemet med inspiration fra bilernes moderne sikkerhedsteknologi.

Der er tale om automatisk nødbremse, som fås i størstedelen af Fords modelprogram. Teknologien anvender et fremadvendt kamera og radar til at registrere andre biler, fodgængere og cyklister på vejen forude og bremser automatisk, hvis der er risiko for sammenstød.

Fords nye selvbremsende indkøbsvogn anvender en sensor på samme måde som Fords automatiske nødbremse – den scanner for både mennesker og genstande og bremser automatisk, hvis der er risiko for sammenstød i for eksempel en væg.

“Forældre frygter ofte indkøbsturene, hvor de forsøger at udføre hverdagslige pligter, mens børnene har travlt med at lege,” forklarer Tanith Carey, opdragelsesekspert og forfatter af bogen What’s My Child Thinking?: Practical Child Psychology for Modern Parents. ”Børn elsker at efterligne voksne og eksperimentere med, hvem der egentlig er i kontrol. Når de skubber en indkøbsvogn, svarer det i deres verden til at sidde bag rattet i en bil med de lange, brede butiksgange som deres racerbane.”

Fords selvbremsende indkøbsvogn er indtil videre blot en prototype og er del af flere innovationer under projektet Ford Interventions. Her udforsker man anvendelsen af Fords bilteknologier i andre hverdagssammenhænge.

“Automatisk nødbremse gør vores biler meget mere sikre, da man som bilist enten undgår et sammenstød helt eller mindskerne skaderne betydeligt, hvis uheldet er ude. At anvende teknologien i noget så hverdagsligt som en indkøbsvogn er en god måde at gøre det avancerede sikkerhedssystem mere letforståeligt,” siger Anthony Ireson, topchef for marketing hos Ford Europa.

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS