Ny Ranger Raptor er skræddersyet til bad-ass eventyr

08-05-2019

Den helt nye Ford Ranger Raptor er den ultimative bil til den eventyrlystne. Med et robust, aggressivt ydre og raffinerede teknologier er Ford Ranger Raptor klar til at takle ethvert terræn.

Glem alt du ved om pickups. Den helt nye Ford Ranger Raptor er af helt andet blod. Det er den mest alsidige og højtydende udgave af Europas bedst sælgende pickup nogensinde, der bringer køreglæden tilbage både på vejen og i barskt terræn. 

Den nye, Ford Performance-udviklede Ranger Raptor er skabt til de eventyrlystne og forventes på det danske marked i september 2019 med en biturboversion af Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med 213 hk og 500 Nm moment samt Fords helt nye 10-trins automatiske gearkasse, som den har tilfælles med Ford F-150 Raptor.

”Glem alt det, du tror, du ved om pickups,” fortæller Leo Roeks, topchef hos Ford Performance i Europa. ”Vores nye Ranger Raptor er en helt anden race. Det er en fuldblods ørkenracer og en offroader til den ekstreme livsstil, der kan være med i selv de mest barske terræner.”

Ford Ranger er Europas mest solgte pickup. Ford har i første kvartal af 2019 solgt 13.600 Rangers – en stigning på 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Robust men raffineret

Når man skal ud i naturen, er det vigtigt at være klædt rigtigt på. Dét er den helt nye Ranger Raptor, der med sit unikke og superstærke chassis af højstyrket, lavlegeret stål kan modstå ethvert terræn.

Ranger Raptors rallyinspirerede affjedring er specielt udviklet til at takle selv det mest frygtindgydende terræn ved høje hastigheder samtidig med, at både kontrollen og komforten bevares bag rattet. Frihøjden er øget med 53 mm i forhold til Ranger XL, og sporvidden er øget med 150 mm, mens FOX-støddæmpere med Position Sensitive Damping optimerer affjedringen – både når der køres under moderate forhold på veje og ikke mindst når der gås til offroad-ekstremerne.

All-terrain-dæk fra BF Goodrich er blevet specielt udviklet til den nye Ranger Raptor. Med 838 mm i diameter, 285 mm i bredden og et design med stærke dæksider og et slidbanemønster til enhver situation kan du tage ethvert terræn uden at tøve.

”Den mest opsigtsvækkende detalje ved den nye Ford Ranger Raptor er uden tvivl, hvor langt man kan tage den til ekstremerne offroad og stadig falde helt tilbage i sædet og slappe af på vejen,” fortæller Damien Ross, chefingeniør for Ranger Raptor. ”Alt på den nye Ranger Raptor går skridtet videre på de i forvejen sofistikerede teknologier i Ranger. Den nye Raptor er helt speciel.”

Ranger Raptors unikke chassis komplementeres af optimerede offroad-mål: Den har en vadedybde på 850 mm og en frihøjde på 283 mm, mens dens tilkørselsvinkel på 32,5 grader og rampevinkel og frakørselsvinkel på 24 grader giver optimale muligheder i stejle terræner.

Ud over Rangers normale beskyttelsespaneler under motoren er den nye Ranger Raptor også udstyret med en 2,3 mm tyk plade af højstyrkestål, der beskytter bilen under kørsel i hårdt terræn og er over 60 procent tykkere end de standard beskyttelsespaneler.

Samtidig forbliver den nye Ranger Raptor en sand arbejdshest: Anhængervægten er 2500 kg, mens ladet måler 1560 x 1575 mm med en bagklap, som understøttes af Lift Assist Tailgate, der gør den 66 procent lettere at lukke. Dertil følger to bugseringsøjer både for- og bagtil, der kan trække henholdsvis op til 4635 og 3863 kg.

Tunet til alle terræner

Med den nye Ranger Raptors Terrain Management Systemkan du vælge mellem seks forskellige Drive Mode-køreindstillinger, der kan takle enhver situation:

  • Normal Mode fokus på komfort, brændstofforbrug og køreegenskaber.
  • Sport Mode giver en mere livlig kørsel på vej.
  • Grass/Gravel/Snow mode giver en mere sikker kørsel på glatte og ujævne overflader.
  • Mud/Sand Mode giver optimal trækkraft og drejningsmoment i dybe og ujævne overflade som mudder og sand.
  • Rock Mode er designet til lavhastighedsområder med sten, hvor kontrol over bilen er vigtig.
  • Baja Mode er designet til højhastsigheds-offroading ligesom i det velkendte Baja-ørkenrally.

Alle køreindstillingerne er designet med henblik på at få fuldt udbytte af den ekstreme pickups præstationer i ethvert terræn.

Fords ingeniører har udsat Ranger Raptors biturboladede 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor og 10-trins automatgear for omfattende testkørsler for at sikre dens udholdenhed under selv de mest krævende køreforhold. Det har blandt andet resulteret at lade både højtryks- og lavtryksturboen køre uafbrudt i 200 timer.

Topmoderne førerassistanceteknologier

En lang række førerassistance- og sikkerhedsteknologier er også med til at øge komforten i bilen. Heriblandt finder man Roll Stability Control, der hjælper med at holde bilen stabil, bakkestartsassistance og bakkeafstamningskontrol, der assisterer med start og stop op og ned ad stejle bakkesider.

I den nye Ranger Raptor kan du med Fords SYNC 3-infortainmentsystem styre både lyd, navigation og kompatible smartphones. Som noget nyt kan man i Ranger Raptor aktivere satellitnavigation fra dens 8” touchskærm, når man kører på eventyr. Systemet tegner også et digitalt spor i navigationssystemet, som viser den rute, man har tilbagelagt, så man altid kan finde nemt tilbage i vildnisset.

Udsøgt form og funktion

Den nye Ranger Raptors aggressive design fås i farverne Ford Performance Blue, Colorado Red, Shadow Black, Frozen White og Conquer Grey med detaljer i Dyno Grey, der understreger bilens ydeevne og funktionalitet.

En dramatisk grill, inspireret af verdens første fabriksbyggede højtydende offroad-pickup – Ford F-150 Raptor – pryder fronten mellem xenon-forlygterne og over det chassismonterede kofangersystem. Den holdbare kofanger inkluderer også nye LED-tågelygter med funktionelle luftgardinkanaler, der giver bedre luftstrøm omkring bilen.

Forskærmene af komposit er designet til at ryste skader fra offroading af sig og gør det muligt at have længere gang i affjedringen og at udstyre bilen med større dæk. Sidetrinnene er designet, så sten ikke flyver op og rammer bag i bilen, som samtidig har afløbspunkter til sand, mudder og sne.

Ford Performance-DNA’en er også tydelig i interiøret, der byder på håndværksmæssig kvalitet, harmoniske farver og slidstærke materialer. De forstærkede sæder er designet til at give ekstra støtte og komfort ved høje hastigheder i ethvert terræn. I hele kabinen er der udstrakt brug af blå syninger og læderdetaljer. Skiftepaler i letvægtsmagnesium bag det skræddersyede rat med Raptor-logo sørger for knivskarpt gearskifte.

”Den nye Ranger Raptor leverer alt til den eventyrlystne,” udtaler Leo Roeks.

Læs meget mere om den nye Ford Ranger Raptor på Fords pressekit og se dens tekniske specifikationer i det vedhæftede dokument til denne pressemeddelelse.

Ford Ranger Raptor forventes lanceret i Danmark september 2019 med en pris på 373.400 kr. ekskl. moms og 452.540 kr. inkl. moms.

Se flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS