Hybridvarebiler kan være svaret på nulemissionszoner

10-07-2019

For tre måneder siden blev såkaldte ultralavemissionszoner indført i London. En ny undersøgelse foretaget af Ford viser i den forbindelse, at plug-in-hybridvarebiler er en af de mest praktiske og lettilgængelige løsninger for virksomheder at opfylde målsætningen om lavemissionskørsel i byområder.

Med 39 millioner kroners støtte fra Englands statsfinansierede Advanced Propulsion Center omfattede undersøgelsen 20 Ford Transit Custom PHEV-varebiler, der tilsammen tilbagelagde 240.000 km over 12 måneder i London. Formålet var at teste, hvorvidt virksomheder kunne udføre deres typiske daglige gøremål samtidig med, at de bedst muligt udnyttede hybridmodellernes nulemissionskørsel på ren strøm.

Undersøgelsens deltagende virksomheder inkluderede blandt andre Autoglass, DPD, Heathrow Airport, Interserve, Metropolitan Police, Royal Mail, Sky, Transport for London og Vodafone – en bred vifte af bybaserede virksomheder, der alle inkorporerede Ford Transit Custom PHEV-varebiler i deres daglige drift.

Hele 75 procent af varebilernes arbejdskørsel blev klaret på ren strøm i det centrale London, mens det i Storlondon var 49 procent. Resultaterne understreger, at hybridbiler kan være med til at reducere mængden af CO2-udslip væsentligt i byområder selv uden fuldt etablerede opladningsnetværk.

Londons varebiler foretager samlet set 280.000 rejser på en typisk hverdag svarende til 13 millioner km kørsel i alt. I myldretiden er der mere end 7000 køretøjer på vejene i den engelske hovedstads centrale dele, mens et lignende billede tegner sig i andre europæiske storbyer – og tallet stiger støt i takt med stigende onlinehandel. Som følge heraf er myndigheder på tværs af hele Europa begyndt at indføre strengere emissionskrav, hvorfor virksomheder arbejder på mere bæredygtig erhvervskørsel.

“Nulemissionskørsel er afgørende for fremtiden, men der er stadig udfordringer ved bilernes elektrificering,” udtaler Mark Harvey, chef for projektet Urban Electrified Van. ”Vi ved, at virksomheder stadig er usikre på elbilers svingende rækkevidde og driftsomkostninger. Fords undersøgelse viser, at plug-in-hybridbiler i høj grad kan bidrage til at nå målsætningerne om nulemissionskørsel i centrale byzoner – uden at gå på kompromis med produktiviteten.”

Ford har allerede indarbejdet prototypeerfaringerne fra undersøgelsen i produktionen af den kommende Transit Custom PHEV, der forventes lanceret i slutningen af 2019. Optimeringerne tæller højere ydeevne, nye driftsløsninger og nye skærmdisplays, der rådgiver føreren om bedst mulig udnyttelse af bilens strøm. Flere lignende forsøg er planlagt i Køln og Valencia med både Transit Custom PHEV og Tourneo Custom PHEV, som begge er de første i klassen med plug-in-hybridteknologi.

De to plug-in-hybridmodeller kan køre 50 km på ren strøm og har en 1,0-liters EcoBoost-motor, der i kombination med hybridsystemet giver en rækkevidde på over 500 km. Det kompakte batteri, som kan oplades via et standard 230 volt-stik, er placeret under varerumsgulvet, så det hverken går ud over passagerpladsen eller lasteevnen.

”Prototyperne på Fords PHEV-varebiler har fået en overvældende positiv respons fra de erhvervsdrivende, som har deltaget i undersøgelsen – de har nærmest ikke villet aflevere dem tilbage,” siger Harvey.

Ford kunne tidligere i år afsløre, at også en helt ny, fuldelektrisk 2-tons Ford Transit vil slutte sig til virksomhedens førende europæiske varebilsprogram i 2021. Salget af Ford Transit-modeller nåede i første kvartal af 2019 op på i alt 81.700 solgte enheder – en stigning på 11,8 procent sammenlignet med samme periode året før.

Læs meget mere om elektrificeringen af hele Fords modelprogram.

Se flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS