Glem rækkeviddeangsten: Ford afslører branchens bedste ladenetværk

12-11-2019

Et af de største spørgsmålstegn ved elektrificerede biler er deres ladetider og adgang til ladestander. Ford maner nu usikkerheden til jorden med Ford Charging Solutions – et omfattende økosystem, der sikrer nem opladning både derhjemme og i det offentlige i hele Europa.

Ford-ejere vil fra næste år via FordPass-appen kunne lokalisere og navigere sig frem til intet mindre end 125.000 FordPass Charging Network-ladestandere fordelt på 21 europæiske lande. Betaling og status på opladning vil derudover også være tilgængeligt gennem FordPass.

Samtidig vil Fords Wallbox tilbyde enklere, hurtigere og mere overkommelig hjemmeopladning af elektrificerede Ford-biler.

“En af de største usikkerheder for kunder, der overvejer en elektrificeret bil, er rækkeviddeangst – at løbe tør for strøm med manglende adgang til en ladestander,” forklarer Ted Cannis, Fords globale direktør for elektrificering. ”Vi vil mane rækkeviddeangsten til jorden ved at tilbyde branchens bedste adgang til ladestandere med det største netværk af offentlige ladestationer.”

Ford har sikret, at Ford-ejere uden kvaler kan oplade bilen både hjemme og i det offentlige.

Hjemmeopladningen har Ford taget hånd om med inklusionen af et hjemmeladekabel til alle Fords PHEV-modeller som standard. Ladekablet vil kunne oplade gennem alle stikkontakter uanset mængden af spænding.

Hjemmeopladningen af Fords elektrificerede biler vil være lige så nemt som at oplade telefonen. Fuldelektriske modeller vil eksempelvis både kunne oplades gennem en almindelig stikkontakt eller via en vægmonteret Ford Connected Wallbox (ekstraudstyr), der leverer fem gange hurtigere opladning end en almindelig stikkontakt i hjemmet. Kunder vil altså kunne oplade selv fuldelektriske Ford-biler natten over uden problemer.

Ford vil i samarbejde med NewMotion give adgang til det største og hastigt voksende offentlige netværk af ladestandere. Kunder vil via FordPass-appen kunne tilgå ladestandere både indenlands og udenlands i Europa og betale for samtlige opladningsløsninger fra én samlet konto, der gør processen nemmere. Ford-ejere af biler med indbygget FordPass Connect-modem vil tilmed kunne lokalisere og navigere sig frem til ladestanderne.

Ford er derudover medstifter af IONITY-konsortiet, der vil anlægge 400 lynladestationer over hele Europa inden 2021 – herunder syv i Danmark – som er ideelle til langdistancerejser. 

Med en IONITY-lynopladning, der leverer op til 150 kW, vil Fords nye Mustang-inspirerede elbils-SUV eksempelvis kunne få op til 93 km ekstra rækkevidde på blot 10 minutter. Fords imødesete elbil forventes lanceret i 2020 med en rækkevidde på op til 600 km (WLTP).

Ford-ejere vil kunne overvåge bilens strømniveau med FordPass-appen, der også vil tilbyde featuren Power My Trip – en effektiv rejseplanlægningsfunktion, der tager højde for bilens aktuelle strømniveau og finder frem til de mest fordelagtige ladestationer langs ruten. 

Derudover vil Ford-kunder med FordPass Connect-modem have mulighed for at overføre forudplanlagte ruter trådløst fra deres smartphones eller tablets til deres elektrificerede bils navigation, så de kan tage afsted, så snart de sætter sig ind i bilen.

Læs meget mere om Fords elektrificering af hele modelprogrammet.

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS