Transit Connect Active klarer både krævende arbejdsterræn og fritidseventyr

20-07-2020

Ford udvider nu sit hastigt voksende modelprogram af Active-varianter. Det sker med afsløringen af den nye Ford Transit Connect Active.

Den nye Transit Connect Active skiller sig ud med rå, SUV-inspireret styling, øget frihøjde og muligheden for at tilkøbe mekanisk spærredifferentiale (mLSD) som ekstraudstyr. Transit Connect Active er dermed skræddersyet til kunder med en aktiv livsstil og erhvervsdrivende med arbejdsopgaver i krævende terræner – eller til førere, der vil bruge bilen til både arbejde og fritidseventyr ude i det fri.

Derudover kommer Transit Connect Active også med teknologiske opdateringer både ind- og udvendigt. De løfter komforten uden at give afkald på praktiske og fleksible egenskaber, som Transit Connect er kendt for.

“Vores Active-modeller er et hit blandt førere, der kører uden om den slagne vej og gerne vil gøre det med stil. Transit Connect Active har fleksibiliteten og egenskaberne til både forretning og fritidseventyr,” udtaler Hans Schep, direktør for varebiler hos Ford Europa.


Optimeret drivlinje
Transit Connect Active fås med mekanisk spærredifferentiale (ekstraudstyr), der for nyligt også er introduceret i Fords større Active-varebiler.

Spærredifferentiale er udviklet i samarbejde med drivlinjespecialistvirksomheden Quaife. I køreforhold med lavt vejgreb overfører spærredifferentialet automatisk drejningsmoment til hjulet med mest trækkraft. Det gør Transit Connect Active i stand til at håndtere svære køreforhold såsom uasfalterede veje, grusveje samt vådt, glat og mudret føre.

Fords ingeniører har også udviklet en stabilitetskontrol til Transit Connect Active, der er specielt udviklet til at arbejde effektivt sammen med det mekaniske spærredifferentiale. Stabilitetskontrollen forbedrer varebilens ydelse under krævende køreforhold og giver mere sikkert fodfæste. Teknologien har hverken indvirkning på CO2-udslip eller brændstoføkonomi og er tidligere anvendt i Ford Performance-modeller som Focus RS, Focus ST og Fiesta ST.

Derudover kommer Transit Connect Active med en frihøjde, der er øget med 24 mm i fronten og 9 mm i bagenden for bedre at kunne tackle hårde og ujævne terræner. Den øgede frihøjde giver også højere køreposition for bedre udsyn.


Rå og karakteristisk styling
Transit Connect Active har rå SUV-styling med unikke detaljer, der samtidig gør den mere alsidig og egnet til eventyr.

Det udvendige design omfatter både tagrælinger som standard, unikke 17” alufælge med mørke kontrastdetaljer, en karakteristisk Active-frontgrill, kontraststyling ved skærmkasserne og på karosseriets sider, bagerste kofanger og sidespejle. 


Transit Connect Active kan derudover fås i to helt nye farver, Sedona Orange og Solar Silver.


Detaljeret og komfortabel kabine
Også de indvendige detaljer i Transit Connect Active løfter niveauet i forhold til både design og praktikalitet. Sæderne i kabinen har unikke mønstre og syninger med blandt andet blå kontrastdetaljer og Active-logoer, mens indstigningslisterne er af metal for bedre at kunne modstå ridser fra fodtøj og udstyr.

Optimeringerne i Transit Connect Active har ingen indvirkning på varerummet. Lastevolumenen forbliver på 2,9 meller 3,6 mafhængig af akselafstanden, mens nyttelasten forbliver på 982 kg.


Avancerede drivlinjer og teknologier
Den nye Transit Connect Active drives af Fords 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor, der fås med 100 eller 120 hk og 8-trins automatgear eller 6-trins manuelt gear. Mekanisk spærredifferentiale kan tilkøbes til varianter med 120 hk med manuelt gear. Motoren har forudgående brændstofindsprøjtning, turbolader og udslipskontrol med lav friktion, der tilsammen giver responsiv ydelse og reduceret brændstofforbrug.

Transit Connect Active drager fordel af den samme brede vifte af førerassistanceteknologier som den almindelige Transit Connect. Disse omfatter blandt andet intelligent fartbegrænser, automatisk nødbremse (Pre-Collision Assist) med aktiv bremsning, sidevindsstabilisering og Active Park Assist.

Den nye Ford Transit Connect Active forventes lanceret i Danmark i november 2020.

Ford Transits omfattende modelprogram bidrog sidste år til, at Ford for femte år i streg var klasseledende på det europæiske varebilsmarked.


Læs mere om Ford Transit Connect.

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS