Milliardinvestering i ny Ranger-fabrik

28-04-2021

Ford investerer mere end en milliard dollars i sin fabrik i Sydafrika, der blandt andet producerer Ford Ranger. Den bedst sælgende pickup i Europa sidste år. Med investeringen øges produktionskapaciteten fra 168.000 køretøjer til 200.000 køretøjer om året.

- Ranger er en af vores bedst sælgende modeller globalt. Med denne investering vil fabrikken med det rette udstyr være i stand til at levere flere Ford Rangers end nogensinde før – og i den bedste kvalitet, udtaler Dianne Craig, præsident, Ford International Markets Group.

Endnu bedre kvalitet og øget effektivitet

Investeringen øger ikke kun kvaliteten, men vil også have betydning for produktionseffektiviteten. Der bliver blandt andet ansat 1200 personer ekstra på selve fabrikken, mens det vil skabe yderligere 10.000 jobs hos lokale Ford leverandører. Udover at producere bedstsælgeren, Ford Ranger, der eksporteres til mere end 100 lande, så skal fabrikken også producere Volkswagens pickup. Det skal ses som et led i den strategiske alliance mellem Ford og Volkswagen.

Ambitiøse klimamål for den sydafrikanske fabrik

Det nye investeringsprogram for fabrikken i Sydafrika er baseret på ’Project Blue Oval’. Et projekt der sigter mod at bruge 100% lokal vedvarende energi på alle Ford-fabrikker i 2035, og fabrikker der desuden skal være CO2-neutrale inden 2050. Projektet er allerede i fuld gang på fabrikken i Sydafrika. Blandt andet vil fabrikken blive indehaver af et af verdens største solcelletag opsat på en fabrik. Taget kommer til at dække mere end hvad der svarer til 4.200 parkeringspladser.

- Vores mål er at fabrikken er helt selvforsynende med energi og CO2-neutral inden 2024. Det vil så være en af de første Ford-fabrikker i verden, der har nået dette mål, siger Andrea Cavallero, Operations Director, Fords International Markets Group. 

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn


Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om RangerSe Ford Varebiler

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS