Fremtidens pickup er landet: Ford F-150 Lightning er helt elektrisk

21-05-2021

Den nye fuldelektriske F-150 kommer i fire forskellige versioner.

Med det højeste drejningsmoment, F-150 nogensinde har haft og 563 målrettede hestekræfter, er den fuldelektriske pickup F-150 langt den smarteste og mest innovative pickup, Ford nogensinde har udviklet.


Allerede næste år ruller den første F-150 Lightning af samlebåndet på Rouge fabrikken i Dearborn, lige uden for Detroit. Ford ikonet er udviklet med henblik på det amerikanske marked. Med alt fra intelligent bugsering, den største digitale skærm i enhver henseende, mulighed for OTA-opdateringer (Over The Air) og en stor og innovativ frunk, er fremtidens pickup her.


- For Ford og USA repræsenterer F-150 Lightning et nyt højdepunkt på vejen til nul-emissionssamfundet og vores digitalt forbundne fremtid. I 44 år har F-serien været Amerikas bedst sælgende pickup og rygraden i vores land. Vi revolutionerer nu F-150 i den nye generation, siger Ford Motor Company formand, Bill Ford.


F-150 Lightning er en af grundpillerne i Fords elektriske investering på 22 milliarder dollars. Ford har startet denne store satsning ved at udvikle elektriske varianter af deres mest populære bilmodeller - såsom Mustang, Transit og nu F-150 på det amerikanske marked. I de kommende år vil der være endnu flere modeller.


Den fuldelektriske pickup, F-150 Lightning, der er planlagt til lancering i USA i foråret 2022, kommer i fire forskellige versioner og med to forskellige batteripakker.


Hurtigere og smartere - med samme startpris som en almindelig F-150 i dag

Med en startpris svarende til nutidens F-150 (fra $ 39.974) med samme konfiguration, åbner den nye fuldelektriske platform, som F-150 Lightning er bygget på, op for en række nye muligheder.


- Den er hurtigere end F-150 Raptor, leveres med AWD (firehjulstræk) som standard, har et uafhængigt baghjulsophæng, en power-frunk, kan levere strøm til dit hus i tre dage og forbedres fortløbende ved hjælp af OTA opdateringer. F-150 Lightning vil blive produceret på Rogue-fabrikken, hvor Henry Ford ændrede verden med introduktionen af samlebåndet, og hvor min bedstefar stemplede ind hver dag. F-150 Lightning repræsenterer alt, hvad Ford kan opnå i USA, når vi satser stort, udtaler CEO for Ford Motor Company, Jim Farley.563 hk og et moment på 1050 Nm

F-150 Lightning har 563 hk, over 1050 Nm drejningsmoment og opnår 0 - 100 km/t på cirka 4,5 sekunder. Den kan have en nyttelast på op til 900 kg og trække maksimalt 4.500 kg i varianten med det største batteri og Max Trailer Tow-pakke. Bilens lave tyngdepunkt giver også endnu bedre køreegenskaber på forskellige underlag såsom våde veje og gennem sand.


To batteripakker med god elektrisk rækkevidde

Den fuldelektriske rækkevidde for den nye pickup forventes ifølge den amerikanske EPA-målemetode (som er en anden målemetode end WLTP, der anvendes i Danmark og resten af Europa) at være op til 370 km med Standard Range batteri og op til 300 miles (op til 480 km) med Extended Range batteri.


Selvkørende funktioner og mange smarte førerassistance-teknologier

Den nye F-150 Lightning kommer også med en række avancerede teknologier, der både gør det mere lettere og smartere at bruge og eje. Som en del af Ford Co-Pilot360-teknologien giver Blue Cruise dig mulighed for at køre uden hænderne på rattet på de mere end 160.000 km forhåndsgodkendte veje i USA og Canada. Et andet smart system, Onboard Scales, giver dig, ved hjælp af pickuppens sensorer, et skøn over den faktiske vægt, der er lastet i bilen. Dette fungerer sammen med Intelligent Range for at give dig nøjagtige estimater af den resterende elektriske rækkevidde, baseret på hvor tungt lastet bilen er.Nyt infotainment-system og OTA gør oplevelsen endnu bedre over tid

Den nye F-150 fås også med det nye SYNC4A infotainment-system og en 15,5” skærm. SYNC4A tilpasser sig førerens vaner over tid, og du får nem adgang til Apple CarPlay, Android Auto og andre SYNC AppLink-apps. Et 12-tommers fuldt digitalt instrumentpanel hæver den samlede digitale oplevelse i F-150.


Egen strømkilde om bord

Med Ford Intelligent Backup Power bliver din pickup også en ekstern strømkilde, hvor du kan hente op til 9,6 kW. Med Pro Power Onboard kan F-150 Lightning-ejere bruge bilens strøm som en ekstern strømkilde til el-værktøj eller andre strømkrævende produkter, når de ikke er i nærheden af en opladningsmuligheder.


Under motorhjelmen er gemt en stor frunk på omkring 400 liter, hvor du kan laste mere end 180 kilo. Det vandtætte rum er også udstyret med fire stikkontakter, to USB-stikkontakter og med et udløb til vand i bunden.


Chassiset er også forstærket med metalplader for at beskytte batterierne og motoren mod hårdt terræn. Batteriet er yderligere beskyttet af en vandtæt kasse indpakket i kollisionsabsorberende materiale.


Hurtig opladning - både derhjemme og når du bruger en hurtigoplader

I USA er Ford den eneste bilproducent, der tilbyder en 80 Amp hjemmeladningsløsning som standard. Med dette er målet at F-150 skal oplade 48 km i timen. At oplade en F-150 fuldt ud med det største batteri (15-100 %) tager ca. otte timer.

På farten har kunderne nem adgang til Nordamerikas største offentlige opladningsnetværk gennem FordPass med et hurtigt voksende netværk, der pt. består af mere end 63.000 ladestationer. På en 150 kilowatt DC hurtigoplader kan F-150 Lightning med Extended Range Batteri oplade over 86 kms rækkevidde på blot 10 minutter og kan oplades fra 15-80 procent på cirka 41 minutter.


Læs den vedhæftede engelske presseinformation for flere detaljer. Find flere billeder, video og teknisk information her


Der er for øjeblikket ingen planer om at F-150 Lightning lanceres på det europæiske marked.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederSe Ford Varebiler

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS