Ford Explorer klatrer helt til tops

02-08-2021

Det lyder næsten som en umulig opgave at placere en 2.266 kg. tung Ford Explorer Plug-in Hybrid hele 47 meter oppe i luften. Ikke desto mindre står bilen netop nu på verdens højeste fritstående klatretårn som end del af en ambitiøs klatrekonkurrence arrangeret af Ford.

Ford Explorer Plug-in Hybrid henvender sig til de eventyrlystne. Det var derfor oplagt at placere den på toppen af klatretårnet ’OVER’ i det naturskønne Norge, hvor klatring og omgivelserne indbyder til eventyr.

- Explorer kræver eventyrlystne og modige kunder, og vi vidste derfor, at verdens højeste klatretårn blot ville være en frisk udfordring. Vores mål med konkurrencen er at skabe et inspirerende symbol på eventyr, og det at gå på opdagelse, siger Dan Jones, senior manager, Passenger Vehicle Communications, Ford Europa.

For at få placeret den 2.466 kilo tunge SUV sikkert på toppen af tårnet, har Ford fået hjælp fra ingeniører og arkitekter, der gennem seks måneder blandt andet har udviklet en særlig platform, hvorpå bilen er sikkert fastgjort. 

Sådan så det ud, da bilen skulle placeres på toppen af klatretårnet.

Udforsk Explorer og udsigten fra toppen

Konkurrencen ’Explore New Heights’ er netop blevet afholdt i Lillesand i det sydlige Norge, hvor 14 eliteklatrere konkurrerede i en indledende konkurrence, inden de bedste seks klatrere gik videre og skulle dyste om førstepræmien - en Explorer Plug-in Hybrid til rådighed i hele to år. Det blev den 21-årige Leo Ketil Bøe fra Bergen, der endte på toppen som vinder efter at have klaret klatreturen som den hurtigste - på bare 3,33 minutter.

Frem til den 27. august har alle besøgende mulighed for at udforske Ford Explorer Plug-in Hybrid og udsigten fra toppen af tårnet ved enten at klatre op eller den lidt lettere løsning - ved at tage tårnets indvendige trapper. Uanset vejen til toppen er én ting sikkert - man skal ikke lide af højdeskræk.

Den ultimative bil for de eventyrlystne

Ford Explorer Plug-in Hybrid er med sine syv sæder en luksusbil skabt for dem, der elsker at gå på opdagelse og vil udforske en eventyrlysten livsstil. Det er Fords mest kraftfulde hybrid i Europa, der med kombinationen af sin EcoBoost motor, 13.6 kWh batteri og elektriske motor med 457 hestekræfter og drejningsmoment på 825 Nm, kan accelerere fra 0-100 km/t på bare 6.9 sekunder. Derudover har bilen 2.274 liters opbevaringsplads og kan trække op til 2.500 kg., så uanset om man skal på eventyr med vennerne, campingferie med familien eller på golfweekend med kæresten, kommer man aldrig til at mangle plads.

Læs mere om Explorer Plug-in Hybrid her.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om Explorer

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS