Ford parkerer bilen for dig

'Automated ValetParking'

23-09-2021

'Automated ValetParking' gør arbejdet for dig, når bilen skal parkeres.

Du er for sent på den til et møde. Efter at have kæmpet dig gennem tæt trafik, er det nu blevet tid til at finde en parkeringsplads. Et scenarie der kan give de fleste svedige håndflader. Forestil dig i stedet, at du rent faktisk slipper for at cirkulere rundt i et parkeringshus efter en ledig plads, men at du kan forlade bilen, som så selv finder en parkeringsplads - og naturligvis også parkerer på egen hånd.

Sådan ser fremtiden ud for Ford-kunderne, når de via FordPass-appen og teknologien ’Automated ValetParking’ får hjælp til at parkere bilen. Ford har sammen med Bosch og andre partnere indledt projektet i samarbejde med The German Association of the Automobile Industry for at demonstrere, hvordan fremtidens parkering kan se ud. Teknologien er netop blevet demonstreret på det internationale motorshow IAA i München.

- Demonstrationen viser, at det at parkere en førerløs bil er en realitet. Dette har en række fordele, der ikke blot gør det mere komfortabelt for kunden, men også praktisk og tidsbesparende. Om du befinder dig i en lufthavn eller i et indkøbscenter, så kan parkering snart gøres langt mere effektivt. Det at køre rundt i et parkeringshus, i hvad der kan føles som en evighed, er snart fortid, siger Joseph Urhahne, Automated Driving, Research & Advanched Engineering, Ford Europa.

Parkeringshuse med sensorteknologi

Der er tid at spare, når man som fører vælger at parkere sin bil med den nye teknologi. Føreren skal blot efterlade bilen i et markeret område og herefter klares alt via appen med ’Automated ValetParking’ teknologien.

Teknologien tager udgangspunkt i installerede sensorer i parkeringshuset, der kommunikerer med bilen og derved aktivt overtager styringen af bilen for at køre den førerløse bil hen til en ledig parkeringsplads, hvor bilen så selv parkerer. Hvis en fodgænger eller en anden bil bevæger sig ind foran bilen, vil bilen standse helt automatisk. Når bilen holder parkeret, er det desuden også muligt at åbne bilen, selvom man ikke er i nærheden – fx i forbindelse med pakkeleveringer eller at få bilen til selv at finde vej til opladning eller en bilvask.Når føreren vender retur til parkeringshuset for at afhente sin bil, slipper man igen for at skulle ind i parkeringshuset og lede efter bilen. Via FordPass-appen kan man afslutte parkeringen, så bilen igen selv finder vej til det område, hvor man slap den til at begynde med.

Se hvordan det foregår i videoen her:

Op til 20 procent bedre udnyttelse af parkeringspladser

I Europa er standardstørrelsen på en parkeringsplads i dag 2,44 meter x 4,88 meter. Gennem de seneste år er vores biler til gengæld blevet større, hvilket kun har gjort det endnu vanskeligere at finde en parkeringsplads med nok plads. Med ’Automated ValetParking’ kan op til 20 procent flere biler få plads på en parkeringsplads, da teknologien hjælper til at udnytte pladsen optimalt, og det er med andre ord uden risiko for skader – fx i forbindelse med de berømte bilka-buler, der nemt kan ske ved ind- og udstigning på en fyldt parkeringsplads.

’Automated ValetParking’s ’intelligente sensorer kan installeres på eksisterede parkeringsfacilliteter og anvendes af alle biler med automatgear, elektronisk stabilitetsstyring, elektronisk parkeringsbremse og assisterende styrefunktion. Derudover skal bilen have installeret en enhed, der gør det muligt at kommunikere med sensorerne i parkeringshuset.

Testcenter for forskning i parkering, logistik og opladning

I næste måned åbner Ford sit eget unikke forskningscenter ved navn Detroit Smart Parking Lab. Her vil avancerede teknologier indenfor parkering, logistik og opladning af elektriske biler blive testet. Centret vil desuden også blive brugt i forbindelse med andre samarbejder, der alt sammen er med til at udvikle features og teknologier til fremtidens Ford-biler.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS