Rækkevidderekord: Nordmænd kører 807,2 km i Ford Mustang Mach-E uden at lade

07-10-2021

PRESSEMEDDELELSE - 7 OKTOBER 2021 12:30

De to norske og meget erfarne bileksperter, Henrik Borchgrevik og Knut Wilthil, kørte for nylig hele 807,2 km i Ford Mustang Mach-E uden at oplade bilen undervejs. Den fuldelektriske bil blev udsat for lidt af hvert på turen i form af blandt andet fem timers kø, fjeldkørsel og minusgrader.Turen blev kørt i en Mach-E model, der udover at have baghjulstræk, også havde den største batteripakke med en udvidet rækkevidde på 610 km. At bilen formåede at tilbagelægge endnu flere kilometer end forventet, glæder de to nordmænd.

- Med en angivet rækkevidde på op til 610 km (ifølge WLTP) på den pågældende Mustang Mach-E, er vi naturligvis meget glade for at køre hele 807,2 km, hvilket er 32% længere end angivet. Det må være en norsk rækkevidderekord på en normal vej under forhold, der til tider mindede om efterår, siger Henrik Borchgrevink, den ene af de to nordmænd.

Tidligere rekordindehavere

Det er ikke første gang de to nordmænd opnår opsigtsvækkende resultater. Gennem de seneste 10 år har de flere gange testet Fords benzinbiler og også formået at sætte verdensrekord i forbindelse med deres testforsøg. Verdensrekorden kom i hus i 2016, da de kørte 1249,3 km på en enkelt tank i en Ford Mustang med mere end 300 hk. I 2017 formåede de igen at imponere, da de kørte hele 1616 km på en enkelt tank i en stor Ford Ranger.

Forud for turen i den elektriske Mustang Mach-E har de to eksperter som altid planlagt turen nøje for at bruge så lidt strøm som muligt undervejs. For eksempel har brugen af aircondition været minimal for at spare på energien. Ruten var derudover planlagt efter, at bilen ikke måtte miste for meget hastighed, men at bilen derimod skulle holde en stabil hastighed for at opnå den længst mulige rækkevidde.

På trods af den store planlægning forud for turen, der begyndte i det nordlige Trondheim og sluttede i det sydlige Kristianstad, så gik alt ikke som planlagt.

- Vi lagde ud i hårde forhold fra Trondheim, hvor vi tilbagelagde en stigning op til rutens højeste punkt på 733 meter. Her endte vi så med at holde stille i fem timer på grund af et alvorligt trafikuheld. Med to minusgrader var det en noget kold oplevelse, men herefter fortsatte vi ufortrødent. Det er en fantastisk elbil, der helt sikkert vil kunne køre endnu længere under ideelle temperaturer om sommeren, siger norske Knut Wilthil.

Da batteriet gik ud for strøm efter de tilbagelagte 807,2 km, havde den elektriske bil haft et gennemsnitligt forbrug på 11 kWt/100 km.

- Denne tur fra Trondheim er ingen almindelig køretur. Her har vi forsøgt at tage hensyn til alt forud for turen, men naturligvis også undervejs. Målet var at holde en lav stabil hastighed med så få start- og stop-situationer som muligt. Det betyder, at vi har haft alt fra myldretidstrafik til temperaturer, nedbør og vind med i vores overvejelser, siger Henrik Borchgrevink.

Se videoen fra deres 807,2 km lange tur her:

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om Mach-E


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS