Fords 100 % elektriske varebil får guld af Euro NCAP

16-02-2022

Til foråret tager Ford hul på en helt ny æra for modelprogrammet for varebiler med lanceringen af Ford E-Transit. Fords første 100 procent elektriske varebil er med dens klasseledende batteristørrelse, lange rækkevidde og motorydelse et oplagt valg for varebilskunder, der ønsker at forbedre og lette produktiviteten.

De første Ford E-Transit er endnu ikke rullet ud på de europæiske veje, men allerede nu roses varebilens avancerede førerassistancesystemer og belønnes med guld. Den anerkendte og uafhængige crash-test-myndighed, Euro NCAP, står bag de omfangsrige tests af varebilen, der blandt andet omfatter automatisk nødbremse ved kollisionsfare med andre biler, cyklister og fodgængere, mens også varebilens vognbaneteknologi, skiltegenkendelse og passagerovervågning er blevet gennemtestet.

- Euro NCAP er synonym for bilsikkerhed. Myndighedens anerkendelse af Ford E-Transit er et tydeligt bevis på Fords gennemgribende forpligtelse for kundernes sikkerhed på tværs af vores modelprogram. Ford E-Transits avancerede førerassistancesystemer passer ikke kun på varebilens chauffør og andre trafikanter, men sørger også for, at vores kunder får mest muligt ud af deres varebil med minimal nedetid og begrænsede omkostninger til forsikring og reparation efter eventuelle uheld, siger Stuart Southgate, director, Safety Engineering, Ford Europa.

Førerassistancesystemer

Ford E-Transit har avancerede førerassistancesystemer som standard og vil blandt andet være udstyret med Pre-Collision Assist, automatisk nødbremsesystem med fodgængergenkendelse, 360 graders kamera og Lane-Keeping System.

Euro NCAP har udsat E-Transit for adskillige tests. Fx test af bremseevne ved pludselig opbremsning fra forankørende bilister, men også ved at simulere et barn, der løber over vejen foran varebilen, der kræver akut nedbremsning **. Alt sammen scenarier, der ikke er utænkelige i større byer, hvor Ford forventer, at E-Transit særlig vil køre rundt på gaderne.

Med den flotte hæder har Ford nu hele to varebiler i 2-tons segmentet, der er blevet anerkendt med guld i sikkerhed for deres avancerede førerassistancesystemer. I december 2020 blev den konventionelle Ford Transit også belønnet med guld af Euro NCAP for dens høje sikkerhed.

Læs mere om Ford E-Transit her.

Ford E-Transits danske priser offentliggøres inden længe.

* De avancerede førerassistancesystemer skal ses som et supplement til kørslen.

** Alle tests blev foretaget under kontrollerede forhold med relevante sikkerhedsforbehold.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS