Fords pressecenter blandt de bedste i Danmark

29-03-2022

PRESSEMEDDELELSE - 29 MARTS 2022 11:27

Fords danske pressecenter er netop blevet nomineret som Newsroom of The Year. Vinderen udpeges af en jury udvalgt af MyNewsDesk og afsløres i begyndelsen af næste måned.

Fords pressecenter holder medier, kunder og andre interessenter opdateret om de seneste nyheder fra Ford. Her deles ikke kun nyheder om Ford, men også samfundsrelevante pressemeddelelser om aktuelle tendenser fra bilbranchen. Ford har blandt andet været særlig aktiv i den nuværende debat om plug-in hybrider og leveret flere dagsordensættende nyheder – fx om kundernes ladetendens.

- Vi er utrolig stolte af at være nomineret. Vi sætter en stor ære i at have et pressecenter med aktuelle og relevante nyheder om Ford, hvor det kan mærkes, at vi gør os umage, siger Lene Dahlquist, Nordisk PR- og kommunikationschef for Ford.

Det er Nordic PR Awards, der står bag nomineringen. Ford er nomineret sammen med to andre danske presserum og roses blandt andet for velskrevne tekster, indhold i forskellige formater og for god brug af værdiskabende funktioner i publikationerne. 

Fords direkte talerør til omverdenen

Fords pressecenter er et vigtigt redskab i Fords kommunikation, når Ford jævnligt udgiver relevante nyheder og pressemeddelelser. Medier og kunder kan blandt andet holde sig opdateret om Fords spændende elektriske rejse i overgangen fra konventionelle brændstofbiler til elbiler. Senest er den store nyhed om Fords lancering af ni elbiler inden udgangen af 2024 blevet delt i pressecentret. En stor europæisk nyhed, som Fords pressecenter var de første til at dele herhjemme.

- Vores pressecenter på MyNewsDesks platform spiller en vigtig og afgørende rolle i Fords eksterne kommunikation. Det er her, vi holder medierne opdateret om de seneste nyheder om Ford, men pressecentret spiller også en vigtig rolle i vores dialog med kunderne, siger Lene Dahlquist.

Tilbage i 2020 var pressecentret blandt andet en vigtig brik i dialogen med de kunder, der skulle have udskiftet batteriet i deres Ford Kuga Plug-in Hybrid. Her leverede pressecentret i kombination med Fords andre kommunikationskanaler vedholdende informationer om den seneste udvikling, så kunderne følte sig trygge igennem hele forløbet.

Denne håndtering resulterede i stor opbakning fra kunderne, og det var også en af grundene til, at den første danske kunde af Fords nye elbil, var tryg ved at udskifte sin Kuga Plug-in Hybrid med den fuldelektriske Ford Mustang Mach-E. Ford Kuga blev efterfølgende Danmarks mest solgte bil i 2021 – en nyhed, der naturligvis også er blevet delt i Fords pressecenter.

Toneangivende kommunikatør bag Fords budskaber

Lene Dahlquist har siddet bag rattet hos Ford i 17 år. Med så erfaren en kapacitet i spidsen for Fords Kommunikation og PR, er Fords budskaber aldrig overladt til tilfældighederne.

- Min fornemste opgave er at styrke Fords omdømme i medierne. Det sætter ikke kun krav til mine evner indenfor formidling, men også til hvad vi formidler, og hvordan vi formidler Fords budskaber. Disse tanker afspejler sig i Fords pressecenter, og vi er derfor meget stolte og glade for nomineringen, som vi ser som en stor anerkendelse af vores arbejde, siger Lene Dahlquist.

I mange år har Lene Dahlquist haft ansvaret for Fords PR og kommunikation herhjemme, men i 2019 blev hendes ansvarsområde udvidet med udnævnelsen til Nordisk PR- og kommunikationschef. I det daglige har hun det overordnede ansvar for Ford Europas skandinaviske kommunikationsafdelinger i henholdsvis Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Hvor Lene Dahlquist i mange år selv sad bag tasterne, når der skulle skrives indhold til pressecentret, så er pr- og kommunikationsafdelingen nu udvidet med en assistent. Camilla Lagstrøm har det seneste års tid været en integreret del af afdelingen og assisteret med et skarpt fokus på Fords pressecenter.

- Det har været en stejl læringskurve under Lenes vinger. Det glæder mig derfor rigtig meget, at vores indsats i pressecentret bliver anerkendt – ikke kun i forbindelse med nomineringen, men også når vi helt konkret kan se, hvordan vores nyheder bliver bragt i landets medier, siger Camilla Lagstrøm.

Nominering er kulminationen af det gode samarbejde mellem Lene Dahlquist og Camilla Lagstrøm, og de krydser begge fingre frem mod den 6. april, hvor en jury udvalgt af MyNewsDesk udpeger vinderen af Newsroom of The Year.

Læs mere om nomineringen her.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS