Ford Otosan fører Fords fabrik i Craiova ind i den fuldelektriske fremtid

12-07-2022

PRESSEMEDDELELSE - 12 JULI 2022 13:00

Ford Otosan har netop overtaget ejerskabet af Fords fabrik i Rumænien og med en kommende investering på 490 millioner euro, spiller fabrikken en afgørende rolle for Fords elektriske fremtid i Europa.

I de kommende år vil der rulle millioner af elektriske biler af samlebåndet på Craiova-fabrikken i Rumænien. Med fabrikkens produktionskapacitet og erfaring med at udvikle og producere varebiler, vil fabrikken spille en central rolle i produktionen af Fords elektriske biler i Europa.

- Ford får mest muligt ud af vores strategiske partnerskaber ved at sprede vores investeringer, mens vi samtidig nyder godt af at have en endnu bredere adgang til ekspertise. Det vil i sidste ende øge kapaciteten af elektriske biler i Europa, siger Stuart Rowley, CEO, Ford Europa.

For at øge produktionskapaciteten har Ford Otosan meddelt, at man investerer 490 millioner euro over de næste tre år.Fabrikken producerer allerede Fords bedst sælgende personbil i Europa, Ford Puma, og den vil i fremtiden også producere den næste generation af varebilerne Transit Courier og Tourneo Courier.

En 100 % elektrisk Ford Puma

Den populære Ford Puma vil fortsat rulle af fabrikkens samlebånd, og fra 2024 får den selskab af en fuldelektrisk udgave.

- Med købet af fabrikken i Craiova udvider Ford Otosan sin produktionskapacitet og erfaring. De dygtige medarbejdere på fabrikken, som allerede nu producerer nogle af de mest populære Ford-modeller, vil fremadrettet drage fordel af Ford Otosans erfaring med varebiler og ikke mindst elektrificering, siger Güven Ozyurt, general manager, Ford Otosan.

Ford overtog Craiova-fabrikken for 14 år siden og har siden investeret to milliarder dollars i fabrikken. 

For et par uger siden annoncerede Ford, at fabrikken i Valencia i Spanien vil være Fords foretrukne fabrik i produktionen af fremtidens elektriske biler.

Ford er desuden netop nu ved at opjustere produktionen på den tyske fabrik i Köln, der med en nylig investering på to milliarder dollars skal begynde at producere elbiler fra 2023.

Mere end to millioner elbiler årligt i 2026

I 2026 forventer Ford at sælge cirka 600.000 elektriske biler om året i Europa. Globalt er målet for den årlige produktion over to millioner biler i 2026.

Den netop indgåede aftale mellem Ford Europa og Ford Otosan, styrker Ford Otosans position, som den største producent af varebiler i Europa. Med fabrikken i Craiova vil Ford Otosans årlige produktionskapacitet overstige 900.000 biler.

- Den europæiske succes med Ford Puma, Ford Eco Sport og Fords 1.0 liters EcoBoost-motor beviser fabrikkens alsidighed samt fantastiske konkurrenceevne, siger Stuart Rowley og fortsætter afslutningsvist:

- Dette vil bidrage til Fords mål om at opretholde en succesfuld forretning i Europa og nå vores mål om et 100 % elektrisk bilsalg i Europa fra 2035.


Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS