Jordemoder: ”Det føles mere rigtig i maven at køre elektrisk”

Sara i sin Ford Mach-E

11-01-2023

Jordemoder Sara Bjerregaard bruger mange timer bag rattet, når hun som ’Den Rigtige Jordemoder’ hjælper både gravide og ammende kvinder. Der var derfor flere behov, der skulle imødekommes, da den gamle bil for nylig skulle udskiftes med en ny – valget faldt på Ford Mustang Mach-E.

Da Sara Bjerregaard i sommer stod overfor at købe en ny bil, var hun ikke i tvivl om, at den kommende bil skulle være 100 % elektrisk. Mens det for nogle kan være forbundet med mange overvejelser at udskifte den konventionelle brændstofmotor med en batteridreven bil, så krævede beslutningen ikke ligeså lang betænkningstid for Sara.

- Jeg har flere i min nære omgangskreds, der har kørt elbil længe, så på den måde var det ikke fremmed for mig. Jeg skulle selvfølgelig lige gøre mig lidt overvejelser ift. ladeløsninger og ikke mindst rækkevidde, når nu jeg kører så meget, men det var ikke noget der skræmte mig, siger Sara Bjerregaard.

Sara kører særlig ud til kunder på Sjælland, men i virkeligheden har hun kunder i hele landet, som hun både rådgiver i form af fysiske besøg, men også med online rådgivning og kurser.

Flere behov skulle imødekommes

I en tid hvor udvalget af elbiler vokser på månedlig basis, var der mange gode bud på en fremtidig bil. Ofte er det den elektriske rækkevidde, der bliver fremhævet i markedsføringen af elbilerne, men for Sara vægtede et andet parametre mindst lige så højt.

- Mine kunder befinder sig overalt på Sjælland, mens jeg selv har base i Rødvig, og det bliver derfor til mange kilometer på landevejene i løbet af en uge. Det har haft stor betydning for mig at finde en bil, der ikke bare kunne køre langt, men som også var god at sidde i og rar at opholde sig i, siger Sara.

Sara foran sin Ford Mustang Mach-E

Det er ikke uvant for Sara at klemme frokosten ned inde i bilen mellem dagens konsultationer, ligesom computeren også kan findes frem, hvis hun har ekstra lidt tid mellem to besøg. Bilen fungerer altså ikke kun som transportmiddel, men også som rullende kontor, hvilket der også skulle tages hensyn til.

- Efter at have siddet i nogle forskellige modeller, fik jeg hurtig en fornemmelse af, hvad der fungerede og ikke fungerede for mig. Det var tydeligt, at Mustang Mach-E kunne imødekomme mine ønsker, og at den var den rigtige bil for mig, siger Sara.

Hun fik udleveret nøglerne i sommer og har nu kørt rundt i sin baghjulstrukne Mach-E i en del måneder. Udover at bilen føles god at køre i, så peger hun også på vigtigheden af det komfortable førersæde med god støtte til ryggen, mens designet i bilens kabine gør det til en rar oplevelse at sidde bag rattet.

Med en elektrisk rækkevidde på op til 440 km, kommer hun nemt rundt på kundebesøg på Sjælland. Det har ikke taget lang tid at komme ind i vanen med at oplade bilen undervejs, og med egen ladestander hjemme i carporten, bliver Sara mødt af et opladt batteri hver morgen, starter dagens rute ud til kunderne. Faktisk har nogle af kunderne lagt mærke til, at den gamle bil er skiftet ud med en ny.

- Det er da fedt at kunne vise, at jeg kører i en elektrisk bil fremfor min tidligere benzinbil. Når man arbejder med gravide, nybagte mødre og nyfødte babyer, så er det ikke kun et godt signal at sende til mine kunder, men det føles også mere rigtig i maven at køre elektrisk, siger Sara.

Fra offentlig jordemoder til privat jordemoder

I knap syv år har Sara rykket ud som privat jordemoder, når kvinder har brug for hjælp i forbindelse med moderskabet. Det kan både være under graviditeten i form af for eksempel fødselsforberedelse eller efterfødselsforløb, hvis der er brug for hjælp til amning, trivselsforløb eller andet.

Sara med gravid mave

Idéen til at starte egen virksomhed kom efter en periode, hvor hun på egen krop mærkede konsekvenserne af en travl hverdag på fødegangen, hvor tiden til de fødende kvinder var knap. Siden opstarten i 2015 har hendes virksomhed vokset sig større, og i dag har hun hjulpet flere tusinde kvinder.

Bliv endnu klogere på Saras arbejde som privat jordemoder.

Her kan du læse mere om Mustang Mach-E.

Kilde: MyNewsDesk

BLOGINDLÆG - 10 JANUAR 2023 12:30

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS