Bad ass Raptor er klar til at æde sandbanker i Dakar Rally

Bad ass Raptor er klar til at æde sandbanker i Dakar Rally

14-06-2023

Ford Performance er holdet bag den ultimative Ranger Raptor T1+, der melder sig klar til Dakar Rally næste år. Det er første gang, Ford Performance stiller op til det frygtindgydende motorløb, som er kendt for at være et af de hårdeste terrænmotorløb i verden.

Ford Performance har for længst bevist sit værd i motorsportsverdenen. Med løb fra Le Mans til Monaco og Daytona til Bathurt på bagsmækken har modeller fra Ford Performance deltaget i det meste, men frem til i dag har især ét løb manglet på det lange CV – Dakar Rally.

Det er første gang, at Ford Performance melder sig klar i det ikoniske motorløb, og det bliver med intet mindre end Ford Ranger Raptor T1+, der vil æde sig igennem ørkenen, når motorløbet sparkes i gang i Saudi-Arabien til januar næste år.

Forberedelserne har været undervejs i flere år. Ford Performance har allieret sig med tætte samarbejdspartnere som M-Sport og Neil Woodridge Motorsport (NWM) for at udvikle den mest hardcore og konkurrencedygtige rallybil og finde det bedst kvalificeret hold til at føre den først over målstregen.

- Det har længe været vores mål at deltage i Dakar Rally. Vi må ikke undervurdere den enorme udfordring, der venter forude, og derfor tager vi ved lære af de erfaringer og den ekspertise som M-Sport og NWM bidrager med. Sammen kan vi udrette fantastiske ting i sandbankerne på Den Arabiske Halvø, siger Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports.

Ford Explorer kørende fra siden

Ford Ranger Raptor T1+ er baseret på tidligere Ranger-modeller med 3,5-liter EcoBoost-motor. Frem mod Dakar Rally vil Ford Performance, M-Sport og NWM fortsat udvikle og optimere rallybilen, ligesom den får lov at mærke støvet, når den skal testes i en række andre løb forud for Dakar Rally. Ford Ranger Raptor T1+ forventes at deltage i det spanske ’Baja España Aragón’ og marokkanske ’Rallye du Maroc’ i løbet af de kommende måneder.

- Vores første deltagelse i Dakar Rally vil være et lærerigt eventyr, der vil gøre os endnu klogere på, hvordan vi konkurrerer i fremtiden. Som med al kørsel indenfor motorløb, så deltager vi ikke kun for at vinde, men også for, i sidste ende, at blive klogere på, hvordan vi kan optimere vores biler, så vores kunder får endnu bedre og sjovere biler, siger Mark Rushbrook.

Dakar Rally afholdes fra d. 5. – 19. januar 2024.

Læs mere om løbet.

Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 13 JUNI 2023 10:24

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Lemvig Auto ApS

Nyheder og events

Se nyheder fra Lemvig Auto ApS